28 huhtikuuta, 2015

Varaslähtö?

Viime vuonna näihin aikoihin panin maahan juureksista: perunan mukulat sekä punajuuren ja nauriin siemenet, sen lisäksi maahan päätyi rucolan, lehtisalaatin ja pinaatin siemenet. Toukokuun puolessa välin kylvin porkkanat ja istutin sipulit. Viime vuoden keväällä huhtikuu aina toukokuun puoleen väliin asti oli lämmin ja sitten alkoi pitkä kylmä jakso, joka jatkui heinäkuun alkuun asti.
Tänä vuonna huhtikuun sää on ollut viime vuotta normaalimpi - ehkä jopa tavanomaista kylmempi. Toukokuusta ja koko kesästä pitkän ajan ennusteet povaavat erityisen lämmintä. Siemenpussien kyljestä luen ohjeita: "Aikaisin, heti kun maa on muokattavissa" ja kirjasta "toukokuun puolen välin jälkeen". Noudatan siemenpussien ohjeita ja kylvin tänään maahan porkkanat, punajuuret ja nauriit. Sipuleista kirjani ohjeistaa istutusajankohdaksi toukokuun puoltaväliä. Toinen kirja suosittaa ajankohdaksi toukokuun alkua keltasipuleille ja punasipuleille puolta väliä. Laitan maahan molemmat sipulit. Salottisipulit jää vielä laittamatta - ne tulevat eri penkkiin.

Taidan olla ensimmäisten joukossa palsta-alueellani, kuten viime vuonnakin. Ehkei kuitenkaan ihan varaslähtö, mutta ajoissa liikkeellä ainakin. Hallaharsot jäivät vielä toiseen kertaan.


Nauriit, punajuuret, porkkanat ja sipulit ovat maan alla muhimassa.