21 toukokuuta, 2015

Marokkolainen minttu


Annalan taimitorilta tarttui mukaani tänä vuonna vähemmän hankintoja kuin viime vuonna, vain rosmariini ja minttu. Prismasta olin löytänyt jo aiemmin Emsan yrttiruukun. Olen aina suhtautunut hieman skeptisesti näihin erilaisiin yrttiruukkuihin, mutta tässä oli minua miellyttävä muotoilu, joten rohkaisin mieleni ja ostin niitä jopa peräti kaksi kappaletta. Toiseen laitoin tänään marokkolaisen mintun ja toinen on varattu vielä taimitarhassani istutusta odottavalle basilikalle. Nämä yrtit pääsevät keittiöni ikkunalaudalle ja toivottavasti myös maustamaan ruokiani.

Kastelua vaille

Vesivarasto täytetty

En huomannut kysyä myyjältä uuden yrttini taustoista mitään ja googlesta löytyi hakusanoilla "marokkolainen minttu" vain ohjeita minttuteehen ja maininta siitä, että tämä olisi se ainoa oikea minttu mojitoon.

Ilmeisesti mintun juuret tarvitsisivat isomman ruukun, kuin mihin sen nyt laitoin(http://kaupunkiviljely.fi/mita/yrtit/). Toivotaan, että saisin siitä kuitenkin riittävän sadon tämän kesän kokkauksiin - ja ehkä siihen mojitoonkin.