07 elokuuta, 2015

Terveisiä palstalta!

Sadonkorjuuta 7.8.2015

Ennätyslämpimästä kesästä tulikin viileä ja sateinen. Kyllä se kesäkin viimein saapui: tänä vuonna aurinko ja lämpö näyttävät osuvan elokuulle. Kasvit ovat kuitenkin kasvaneet ja ihme kyllä eivät näytä pahemmin kärsineen jatkuvista sateista. Kastelukannukin on jäänyt lähes työttömäksi - ehkä elokuu korjaa tilanteen. Tällä viikolla sadetta on tullut jo viitisentoista litraa neliölle, joten kastelin tälläkin kertaa hyvin maltillisesti.

Harvennusporkkanoita on tullut napsittua jo jonkin aikaa palstatöiden lomassa. Alkuviikosta pari lanttuakin pääsi ylös maasta. Tänään mukaan lähti pari valtavan suuren varren kasvattanutta punasipulia sekä salottisipuleita, joiden varret ovat heittäytyneet maata pitkin, pari nyrkin kokoista lanttua ja kolme punajuurta. Porkkanoista nousi ylös keltaista, oranssia ja punaista lajiketta ja vielä pari keltasipulia. Huomenna kasvikset pääsevät grilliin.

Sadonkorjuukauden voi laskea alkaneeksi. Iltapalaksi irtosi vielä iso kourallinen perunoita ja hieman tilliä mausteeksi. Kaikki luomua ja itse vaalien kasvatettua.

Lisää satoa on vielä luvassa - lanttua, punajuurta, perunaa, porkkanoita, sipuleja ja keräkaalia. Herneet näyttävät menestyvän tänä vuonna, kun viime vuonna ne eivät oikein lähteneet kasvuun. Pavut ja tomaatit ovat vasta kukintavaiheessa, toivottavasti lämpimämpi loppukesä pelastaa niiden sadon.


Follow my blog with Bloglovin