07 helmikuuta, 2016

Siemeniä, siemeniä



Tuleva viljelykausi häämöttää jo mielessäni. Postiluukustani kolahtaa Kotipuutarha -lehti, jonka luen huolella viljelynälkää liennyttäen. Illalla selailen hyötykasviyhdistyksen sivuja ja klikkailen itseni yhdistyksen jäseneksi, klik, lisäilen tilaukseen siemeniä, klik, klik, klik, klik...

Haikeana mietin, että tämä on viimeinen kesäni nykyisellä palstallani. Kaivan netistä vielä tietoja Helsingin viljelypalstoista ja tutkin mahdollisuuksiani hakea niitä. Asuinlähiöni lähellä olevalle palsta-alueelle olen ollut jonossa puolitoista vuotta. Silloin jonossa oli 100 hakijaa ja keskimäärin palstan saamiseen menisi kuulemma muutamia vuosia. Tarkistin kaupungiosat -sivuilta palsta-alueen tämän hetkisen saatavuustilanteen ja keskimäärin jonotusaika oli neljä vuotta. Osallistun siis taas hyötykasviyhdistyksen arpajaisiin huonolla arpaonnellani, mutta joskus senkin on käännyttävä. Työmatkani varrella olisi pari vaihtoehtoa, joten taidan selvitellä niidenkin tilanteen.

Siemenvalikoimani on viljelymaa-alaani nähden ylimitoitettu. Mökkipalstallekaan ei kovin paljon mahdu kasvattamaan. Ehkä sinne voisi tänä kesänä hankkia pari lavaa viljelyä varten ja yrittää ehtiä hieman useammin myös hoitamaan viljelyksiä ja samalla sielua järvimaisemissa.

Lisäyksiä siemenvalikoimaan ja sinimailasta idättämiseen.

Parin tomaattilajikkeen siemenet näytän laittaneen myös ostoskoriini, vaikka tomaattien viljely-yritykset ovatkin eniten tuottaneet pettymyksiä. Toinen lajike on amppelitomaatti - eikä minulla ole edes parveketta... Jokin ajatus siinä varmaan oli, se selvinnee myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti